Verdens første 100% Ultralyd Tandbørste til dit kæledyr


Hvorfor tandrensning?

Hvorfor skal min hund eller kat have renset tænder?

Mange hunde og katte lider af problemer i munden. Ofte er årsagen tandsten, tandkødsbetændelse eller parodontose, som er smertefuldt og kan give løse tænder, desuden øger tandsten risikoen for infektioner i hjerte og lunger.

 

 

Din hund og kat har smerter i munden.

Kæledyrene fortæller os ikke, at de har ondt. Oftest opdager man det som ejer ved, at de lugter ud af munden. Hunde og katte holder ikke op med at spise, men lidelserne er meget smertefulde.

 

Har din hund eller kat dårlig ånde?

De typiske symptomer kan være: dårlig ånde, savlen, brune belægninger på tænderne, meget rødt og betændt tandkød, der har en tendens til at bløde og hævelser i kæberegionen.

 

Huller i tænderne

Det er sjældent at hunde og katte lider af caries eller huller i tænderne. Både hunde og katte kan udvikle paradontose, som i sidste ende betyder at tænderne falder ud. Katte kan dog få huller i tænderne, som oftest opløses tanden under tandkødsranden, og derfor meget svær at se. Det typiske billede er voldsom tandstensdannelse over den pågældende defekt eller overvækst af tandkødet. Eneste behandling er at fjerne tanden.

 

Du kan selv forebygge tandsten hos din hund eller kat

Som ejer kan du forebygge dannelsen af tandsten hos din hund og kat ved at give den tørkost. Når hunden og katten knaser foderkuglerne fjernes plaquen og den begyndende tandsten fra tænderne. Vådkost eller dåsemad har derimod ingen rensende effekt på tænderne.

 

Børst tænder på din hund eller kat

Det er også en god ide at børste tænder på din hund eller kat dagligt med en Emmi-Pet ultralyd tandbørste. Tilbyde tyggeben, tyggebarer eller kødben. Daglig tandbørstning er en god og effektiv måde at forebygge tandsten.

 

Små hunderacer får oftere tandsten

Vores erfaring viser at de små hunderacer er mere disponeret for dannelsen af tandsten, parodontose og tandkødsbetændelse.

 

Tandskader og smerte i en tand

Hvis hunden eller katten har ondt i en tand, vil den undgå at tygge med den tand og primært tygge i den anden side af munden, det betyder så at der er en ujævn fordeling af tandsten. Hos disse dyr ser man ofte en knækket tand eller fremskreden parodontose under tandstenskappen.